Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
10:18 am

Sutra se obilježava 70 godina darivanja krvi u Hrvatskoj

Piše P. I.

U Hrvatskom domu u Splitu sutra će se obilježiti 70 godina darivanja krvi u Hrvatskoj. 

Prva službena akcija darivanja krvi u povijesti Hrvatskog Crvenog križa održala se 25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak. Time je u Hrvatskoj započelo darivanje krvi utemeljeno na načelima koja se primjenjuju i danas, dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno darivanje krvi.

Tim povodom, Crveni križ Split organizira manifestaciju kojom će se obilježiti ovaj značajni dan u povijesti nacionalnog društva Hrvatskog Crvenog križa.

‘Na manifestaciji ćemo prigodnim poklonima darivati dobrovoljne muške darivatelje koji su 50, 75 i 100 puta darivali krv te žene koje su 35, 55 i 75 puta darivale krv’, poručuju iz Crvenog križa.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)