Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Hrvatska
10:35 pm

POTJERA NA A6 Gruzijac s migrantima bježao policiji, probio rampu na naplatnim kućicama

Piše M.K.

Unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima policije 22-godišnji Gruzijac se nije zaustavio već je bježeći oštetio zaštitnu rampu, ali i napustio vozilo koje je kretanjem bez nadzora udarilo u službeno vozilo, javlja PU primorsko-goranska.

Jučer oko 14.50 sati na autocesti A6 u blizini čvora Vrbovsko policijski službenici zaustavili su teretno vozilo, francuskih registracijskih oznaka, čiji vozač nije postupio po zapovjedi policije već je nastavio kretanje uvećanom brzinom u smjeru Rijeke.

Vozač je potom skrenuo vozilom na naplatnu postaju Vrbovsko gdje je probio branik-rampu i unatoč zvučnim te svjetlosnim signalima policijske ophodnje se nije zaustavio nego nepropisnom brzinom nastavio kretati prema središtu Vrbovskog.

Nakon više stotina metara kretanja zaustavio je iznenada vozilo na kolniku i iz njega izašao bježeći bez da ga je zaustavio ručnom kočnicom čime je teretno vozilo krenulo bez nadzora unatrag i otvorenim vratima udarilo u službeno policijsko vozilo iza njega.

U prometnoj nesreći nema ozlijeđenih osoba, a osumnjičenika su policijski službenici odmah sustigli i uhitili te priveli na kriminalističko istraživanje.

Riječ je o 22-godišnjem državljaninu Gruzije koji je zbog izazivanja dvije prometne nesreće i počinjenja ostalih prekršaja završetkom postupanja prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izrečena mu je novčana kazna od 1540 eura i zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Osumnjičeni Gruzijac je i kazneno procesuiran radi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene nezakonitih migracija pa je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku’, stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)