Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
12:27 pm

Novi trener otkrio što nije valjalo: Prvi cilj je poboljšati fazu napada!

Piše D. F.

Trener Mislav Karoglan je na predstavljanju upitan što može promijeniti, kako napraviti efikasniji Hajduk?

– Evidentno je da postoji problem u efikasnosti, kreiranju šansi. Imamo gust raspored, ali imamo svega. Imamo najbolju ekipu. Imamo 25-28 igrača. Svi su prvotimci. To je svlačionica kojoj vjerujem. Postoji dio igrača koje ne poznam. U mom prošlom mandatu sve je funkcioniralo savršeno – odgovorio je Karoglan.

Kako ćete vratiti Marka Livaju?

– Prije svega je bitno da vidim u kakvom je zdravstvenom stanju. Ne sumnjam da će biti dobar. Moj cilj je da Marko daje lakše golove. Puno puta je davao preteške golove. 

Koga vidite u ulozi golgetera?

– Više su mi bitne navike, da puno više napadamo dubinu. U tri treninga možete dati par osnovnih stvari, kako zatvarati šesnaesterac. Primijetio sam da se u šesnaestercu stoji, u šesnaestercu se napada. Jako je bitno usmjerenje na osnove nogometa. Neke stvari trebaju biti bolje. Broj kao broj u šesnaestercu može biti otegotna okolnost. 

Hoćete li dati nekim mlađim igračima priliku i hoćete li nešto mijenjati?

– Svi su naša dica. I Rokas je naše dijete. 

S čim vi niste bili zadovoljni?

– Ne bih se bavio analizom, to nije kolegijalno. Treba poboljšati fazu napada. To je prvi cilj. Moramo zabijati više golova da bi pobjeđivali. Imam određeni plan, vjerujem da ćemo već u petak imati dobar impuls. Čvrsto sam uvjeren da u petak možemo biti bolji u fazi napada. 

Što vam se dogodilo u Puli, jesu li vam igrači okrenuli leđa?

– Poraz od Rijeke je bio bolan. Istra u 11 utakmica ima 1 pobjedu, i to protiv Hajduka. Želim im da u idućih 11 imaju deset pobjeda i jedan poraz od Hajduka. Epizoda u Istri za mene je najveći neuspjeh. 

Kakva vam se čini ova momčad u odnosu na onu od prošle sezone?

– Ona je bila najbolja, a ova mi se čini još bolja.

Tko će biti članovi stožera?

– Stožer će biti kompletiran do utakmice sa Slaven Belupom. Imat ćemo nekih promjena. 

Hoćete li mijenjati sustav igre?

– Puno bitnije je da se usvoje principi u igri. Na to sam baziran. Jako je bitan igra li se s jednom ili dvije šestice. To ovisi o profilu igrača. Bitni su principi i dinamika igre u tim principima. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)