Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

NAPRID PLOKITE, NAPRID SIROMAŠNA ‘Je li moguće da se ni jedno, jedino stablo ne može posaditi na Plokitama?’

Piše M.K.

Građani okupljeni u ‘GI Naprid Plokite naprid Siromašna’ izrazili su nezadovoljstvo stanjem zelenila na Plokitama.

‘Ljudi moji je li to moguće? Je li stvarno moguće da se iz projekta ‘ZaZeleni Split’ kojeg provodi Grad Split i čija je provedba sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvarenih iz Javnog poziva za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata, ne može posaditi ni jedno, jedino stablo na Plokitama. Pa nisu Plokite cijele u ‘društvenom vlasništvu’?  

Je li to famozno nepostojeće društveno vlasništvo dovoljna izlika za nečinjenje izvođaču radova i izvršitelju aktivnosti projekta, tvrtki Parkovi i nasadi d.o.o.?! Zašto se Grad Split ne uknjiži na zelene površine na Plokitama, kako što je učinio na većini parkirališta oko zgrada u kvartu? Kako onda Grad Split uopće može, nekad i po nalogu gradonačelnika, postavljati ogradice i stupiće te tako onemogućavati parkiranje građanima Plokita. U susjednim kvartovima su deseci automobila parkiranja taj način. 

Drugima se sade stabla i postavljaju i po dvije špine u kvartu, neka nemamo ništa protiv, a nama se ‘sade’ stupići i ogradice, a često i padaju grane sa zapuštenih stabala’, ogorčeni su.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)