Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
11:46 am

Maja Đerek moli pomoć građana u identifikaciji napadača: ‘100 dana zataškavanja’

Piše A. A.

Suspendirana splitska pročelnica za gradsku imovinu Maja Đerek poručila je danas kako je prošlo 100 dana od kukavičkog i podlog napada na njenu obitelj te dom u Splitu i Zagrebu, a kako policija nije adekvatno postupila. 

‘Napad sam prijavila policiji, detaljno opisala napadača i okolnosti napada te je sve potvrđeno pregledom snimke na policiji. Međutim niti nakon 100 dana policija nije poduzela niti jednu konkretnu radnju da se otkrije napadač na službenu osobu grada Splita. Odmah nakon napada inzistirala sam da se objavi snimka napadača – ali policija iz nepoznatih razloga ne želi objaviti snimku. Jučer saznajemo kako se u slučaju Andreja Plenkovića za blaže kazneno djelo prijetnje službenoj osobi – odmah uhićuje i ekspresno osuđuje. Kada je riječ o viskopozicioniranim HDZ-ovcima uvijek se postupa kako AP-u u tom trenutku odgovara.

Nadalje, još u svibnju sam policiji prijavila e-mail koji sadrži ozbiljnu prijetnju koju mi je uputio bespravni korisnik stana i koja je potom objavljena na jednom internetskom portalu. Do dandanas taj mail stoji na istome portalu, a policija nije poduzela ništa da ga ukloni iako imaju zakonsku obvezu postupati. Bilo bi zanimljivo vidjeti policijsko postupanje da takva prijetnja stoji oko nekog HDZ-ovog uglednika’, navela je Đerek.

Smatra kako je iz navedenog očita namjera policije da od početka zataškava sve vezano uz napad na službenu osobu i njenu obitelj. Stoga moli pomoć građana u identifikaciji napadača. 

‘Ako se prepozna napadač, postoji mogućnost da se dođe do najbitnijeg – nalogodavca napada. Nije teško pretpostaviti kome sam se najviše zamjerila svojim pročelničkim radom i sprečavanjem financijskog putošenja gradske blagajne. Zna se tko je priželjkivao moju što bržu eliminaciju iz Splita i tko je zarobio sve pravosudne institucije naše države.

Opis napadača: mlađi muškarac (25-30 godina), sportske i jače građe, moguće da se bavi borilačkim sportom, kraća crna kosa s manjim zaliscima, kraća brada, visine oko 180-190 cm. Ima vrlo izražene crne tetovaže na rukama i nogama, koje prekrivaju gotovo cijelu podlakticu i potkoljenicu. Radi se o tzv. maorskim tetovažama’, napisala je. 

Priložila je ilustraciju kako okvirno izgleda lice napadača i okvirni izgled njegovih upečatljivih tetovaža.

‘Posebno je problematično što je napadu svjedočilo malodobno dijete te vidjelo napadača, a od svega još uvijek trpi posljedice. Zahvaljujući namjernoj neaktivnosti policije, napadač i nalogodavac mogu mirno spavati znajući da se baš ništa ne poduzima !

Ako prepoznajete napadača ili raspolažete informacijama koje mogu pomoći – molim da se obratite splitskoj policiji ili meni osobno te da pomognete u razotkrivanju šačice ljudi koji žele nasiljem i zastrašivanjem zadržati privilegirani status i nastaviti pljačkati svoj grad. Hvala svim dobrim ljudima na pomoći!

Napomena: molim HDZ-ove, Kerumove i Puljkove simpatizere da ne relativiziraju napad, već da razmisle kako bi se oni osjećali da njihovo dijete sve to prolazi i trpi posljedice’, poručila je Maja Đerek. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)