Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

‘DAN D’ ZA BRAČKI OTPAD Načelnici su uvjereni da će i dalje odlagati u Supetru

Odluka Ivane Marković, gradonačelnice Supetra, da neće više primati komunalni otpad iz okolnih bračkih općina je uzburkala duhove u Fondu za zaštitu okoliša, koji su se oglasili priopćenjem. Među načelnicima općina nema panike, kako nam je otkrio prvi čovjek Sutivana Ranko Blažević, u petak imaju zajednički sastanak i očekuju da će se problem riješiti. U tišini, kako je rekao, bez medijskih interpretacija. 

Među načelnicima s kojima smo kontaktirali rječitiji je bio Marino Kaštelan, načelnik Pučišća koji je također uvjeren da će se problem riješiti.   

– Fond je izašao s priopćenjem da će sufinancirati u 90 postotnom iznosu Kupinovicu, što nije mala stvar. To što zastupa gradonačelnica Supetra nije ni u skladu s propisima, ne može ni prejudicirati odluku Ustavnog suda po izmijenjenim propisima – rekao nam je Kaštelan. 

U Supetar otpad dovoze iz Bola, Sutivana, Pučišća, Postira, Nerežišća i Selca. 

Marković je, pak, objavila na stranicama Grada da je sukladno presudi Ustavnog suda donijela odluku da od 27. listopada obustavi prihvat komunalnog otpada na deponij Kupinovica iz ostalih bračkih općina. 

Smatra da je izmijenjenom odlukom izigrana odluka Ustavnog suda i da Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja nastavlja raditi po starome i to protivno Ustavu i obvezi svih tijela državne vlasti da osiguraju uvjete za zdrav okoliš na čitavom teritoriju Republike Hrvatske te da je povrijeđeno temeljno pravo na zdrav život građana Supetra.

Fond je objavio kako će, zbog izmijenjene odluke o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta, financirati program sanacije i potrebna proširenja kapaciteta odlagališta koji će se koristiti do otvaranja odgovarajućih centara za gospodarenje otpadom.

Udio kojim će financirati sanaciju odlagališta i nabavu potrebne opreme podiže se na 90 posto sufinanciranja prihvatljivih troškova, objavili su iz Fonda.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)