Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:05 pm

Zašto se klub odlučio za Karoglana?

Hajduk se odlučio smijeniti Ivana Leku nakon četiri poraza u šest prvenstvenih utakmica. Nakon što je Leko došao u klub krajem prošle godine, nije dobro startao, najviše je bilo polemike oko sustava igre 3-5-2 koji je forsirao, ali je promjenom rasporeda uspio stabilizirati momčad i osvojiti Kup. 

Klub je tada stao uz Leku, kao i nakon poraza od Dinama u Superkupu i ispadanja iz Europe, ali u ovom trenutku su odlučili prekinuti suradnju jer smatraju da su kompromitirane šanse za osvajanje prvenstva, što je cilj ove sezone. Lekin odlazak s Poljuda, saznajemo, nema veze s angažmanom u Srninom Šahtaru, o čemu su mediji pisali.

Zanimljivo je da se Hajduk odlučio vratiti trenera koji je vodio momčad prije Leke te u 12 službenih utakmica upisao osam pobjeda i četiri remija. Mislav Karoglan je zbog zdravstvenih problema napustio klupu, a sada se vraća s jačim stručnim stožerom nego što je imao u prvom mandatu. Imat će ugovor do kraja sezone. 

Karoglan je bio među prvim opcijama za Lekinog nasljednika jer poznaje svlačionicu i situaciju u klubu, a ideja angažiranja stranog trenera nije bila na stolu jer je procjena da trenutačno nema vremena za prilagodbu. Svaki bod je važan, a Hajduk već 27. listopada igra u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Nakon odigranih 11 kola Hajduk je drugi na ljestvici, Rijeka bježi dva boda, a jednako toliko ‘bijeli’ imaju više od Dinama koji ima utakmicu manje.

Konferencija za medije u povodu predstavljanja trenera Karoglana održat će se sutra s početkom u 11.15 sati.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)