Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
7:55 pm

VeDRA odgovorila Domovinskom pokretu: ‘Otkud jednoj političkoj stranci pravo i pristojnost da ocjenjuje što je hrvatsko a što ne’

Piše M.K.

Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista (VeDRA) reagirala je na jučerašnje priopćenje Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije vezano za uklanjanje natpisa ‘Za dom spremni’ na spomeniku HOS-a u Splitu.

‘VeDRA najoštrije osuđuje napad na gradsku vlast i gradonačelnika Puljka od strane Domovinskog pokreta uvredom da ‘Vandali danas stoluju u Banovini’ i to zbog brisanja ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’ na spomeniku 9. bojne HOS-a u Boškovićevoj ulici. Sada, kao u uvijek do sada povezuju doprinos 9.bojne HOS-a obrani Republike Hrvatsko koju nitko ne dovodi u pitanje s pozdravom ‘Za dom spremni’, ustaškom inačicom nacističkog pozdrava Sieg Heil koja je duboko u suprotnosti s europskim i civilizacijskim vrijednostima te vrednotama Ustava Republike Hrvatske.

Kao veterani domovinskog rata i antifašisti podupiremo gradsku vlast da se obračunava s neprihvatljivim i protuustavnim, a time i protuhrvatskim djelima. Pitamo se otkud jednoj političkoj stranci pravo i pristojnost da ocjenjuje što je hrvatsko a što ne. Njihovim isticanjem ustaških pozdrava i insignija ne veliča se hrvatstvo i hrvatska država, veće se potire ustavom utvrđena Republika Hrvatska i univerzalne vrijednosti. Posebno je ispod elementarne razine pristojnosti da stigmatiziraju građane koji su se okupili na otkrivanju spomenika Smoji na Matejuški. Taj svijet koje oni zagovaraju ne može biti naš’, napisali su.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)