Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
7:19 am

UŽIVO (18.00) Na Poljud stiže Osijek, kakva će biti odluka za bijelu desetku?

Piše D. F.

Nakon dva tjedna Hajduk se vraća prvenstvenim obvezama. U 12. kolu HNL-a danas (18 sati) na Poljud stiže Osijek. Reprezentativnu stanku Osječani su iskoristili za promjenu na klupi. Stjepan Tomas otišao je već ranije, a zamijenio ga je Zoran Zekić koji je stigao iz albanskog Partizanija. 

Hajduk je trenutno drugoplasirana momčad lige s 21 bodom. Jedan više ima vodeća Rijeka, dok je Osijek na petom mjestu s 15 bodova. Hajduk i Osijek posljednji put sastali su se na Poljudu 13. svibnja. ‘Bijeli’ su tada bili bolji s 3:0, a ovo će im biti prvi ovosezonski ogled. Mijo Caktaš vraća se na Poljud kao prvi strijelac lige, do sada je zabio sedam golova. Osijek će biti oslabljen neigranjem mladog hrvatskog reprezentativca Domagoja Bukvića koji mora pauzirati zbog tri žuta kartona. 

Ivan Leko na raspolaganju nema Ferra i Uremovića, a pod velikim upitnikom je nastup Marka Livaje. Hajdukova desetka već neko vrijeme ima problema s gležnjem, a novi problem je i s mišićem zadnje lože. Proteklih nekoliko dana trenirao je smanjenim intenzitetom, a liječnička služba ‘bijelih’ nije sklona opciji da Livaja zaigra. No, nešto se pita i njega, i nije isključeno da će na kraju ipak zauzeti mjesto u početnom sastavu. Iako, bio bi to rizik koji može dovesti do dužeg izbivanja s terena. Do promjene bi moglo doći i na poziciji desnog beka, blizu udarne jedanaestorice je Dino Mikanović

Mogući sastav Hajduka: Lučić, Mikanović, Šarlija, Elez, Melnjak, Žaper, Sigur, Krovinović, Benrahou, Sahiti, Livaja. 

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba. Pomagat će mu Anto Marić iz Zagreba i Jerko Crnčić iz Vrbovca, a četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a njegov asistent Ivan Mihalj iz Velike Gorice. 

Tekstualni prijenos možete pratiti na Dalmatinskom portalu. Sponzor prijenosa je tvrtka Tommy.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)