Stigla je sezona bundeva pa su tako verzije ovog povrća svih veličina i oblika naslagane u trgovinama za dekoraciju, a dobra stara juha od bundeve ponovno se našla na svakom jelovniku. Ako ste u potrazi za novim receptom kako integrirati ovo popularno povrće u svoju prehranu, donosimo nešto idealno. Ovaj umak ne samo da je prekrasno kremast i savršeno nadopunjuje bilo koji oblik tjestenine, nego je prije svega jednostavan i štedi vam gnjavažu rezanja na kockice i guljenja bundeve tijekom pripreme.
Sastojci (za 2-3 porcije)
350-400 g tjestenine (oblik po želji)
½ Hokkaido bundeve
250 ml vrhnja
1 glavica crvenog luka
1 lukovica češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica ružmarina
1 žličica majčine dušice
1 žličica soli
½ žličice muškatnog oraščića
Papar
Šaka oraha (sjeckanih)
Šaka fete (izmrvljene)
Svježi peršin (nasjeckani)
Priprema
Pola hokkaido bundeve dobro operite, prerežite na pola i stavite u posudu za pečenje. Dodajte na četvrtine narezani crveni luk, cijelu glavicu češnjaka, sol, majčinu dušicu, ružmarin, muškatni oraščić i maslinovo ulje te pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 25-30 minuta.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama. Izvadite kalup iz pećnice i prvo protisnite češnjak iz ljuske u blender. Dodajte sve preostale sastojke iz vatrostalne posude i u blenderu usitnite s vrhnjem da dobijete kremasti umak. Po želji začinite s još soli i papra. Umak prelijte preko tjestenine i poslužite sa svježim peršinom, fetom i nasjeckanim orasima, piše Novi list.
Komentari (2)
Hi everyone!