Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:30 pm

RECEPT Štrudla od jabuka

Piše M.K.

Fina i sočna štrudla od jabuka jedna je od najomiljenijih slastica koju vole baš svi. Jednako je ukusna još topla ili ohlađena, a radi se brzo i jednostavno. Priprema se bez puno muke, a rezultat će biti jako ukusan, piše Recepttura.

Sastojci

12 gotovih kora

Smjesa za premazivanje:

240 ml jogurta

240 ml ulja

2 jaja

90 g šećera

90 g griza

10 g praška za pecivo

Nadjev:

1200 g jabuka

4 žlice šećera

4 žlice krušnih mrvica

cimet

Ukrašavanje:

šećer u prahu

Upute

Prvo treba napraviti smjesu za premazivanje.

U široku posudu sipati ulje i jogurt i ubaciti jaja.

Pjenjačom sve dobro izmiješati.

Zatim dodati šećer, griz i prašak za pecivo i završno izmiješati.

Jabuke oprati pa im oguliti koru i očistiti od koštica.

Izribati ih na krupniji ribež.

Jabukama dodati šećer i po želji cimet.

Slijedi izrada štrudli.

Uzeti jednu koru, na nju staviti 4 žlice smjese za premazivanje i rasporediti je po cijeloj kori.

Prekriti s drugom korom, opet premazati s 4 žlice smjese za premazivanje i prekriti trećom korom.

Četvrtinu količine jabuka rasporediti po cijeloj površini treće kore, te posuti sa žlicom krušnih mrvica.

Štrudlu prvo presavinuti s bočnih strana, a zatim zarolati.

Prebaciti je u protvan od pećnice prekriven papirom za pečenje.

Na isti način napraviti i preostale tri štrudle.

Prije pečenja premazati ih preostalom smjesom za premazivanje.

Peku se u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Prohlađenu štrudlu posipati šećerom u prahu, narezati i uživati.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)