Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:43 pm

Leko prokomentirao skandiranje nakon utakmice

Piše D. F.

Ivan Leko nije skrivao razočaranje nakon poraza od Osijeka (0:2). Na početku press-konferencije trener Hajduka prokomentirao je skandiranje s istočne tribine ‘Leko, odlazi’. 

– To je normalno. Jasno je da su ljudi nezadovoljni, ali sigurno nije nitko više razočaran nego ja. Puno smo htjeli, ali kada izgubiš 0:2 trebaš čestitati protivniku. Rezultat je bolan, situacija isto tako. Imali smo devet pobjeda za redom, sve je bila pjesma, dobijali derbije. Sada je drama…U sportu najviše učiš iz problema. Progutaj gorku pilulu, budi tu, prihvati kritiku i od sutra napravi sve da se digneš za iduću utakmicu – rekao je Leko, a potom dodao:

– Mislim da smo prvo poluvrijeme igrali ok, bili smo bolji do 16 metara. Stvorili smo tri-četiri situacije. Nije lako protiv Osijeka puno stvarati. Fale nam golovi, golovi s 20 metara, finesa…To se vidjelo. Kada smo primili gol to je bio šok. Momci su htjeli, potrošili se fizički, dogodile su se mišićne ozljede. Završili smo obranu na pozicijama koje nisu prirodne, nisu skupa ni trenirati. Težak poraz svima.

Hoćete li sjesti s predsjednikom i sportskim direktorom, kako dalje?

– Znam kako se osjećam. Najlakše se predati i reći ‘ajde vozi’. Došao sam ovdje iz ogromne emocije… Bio bih sam sebi smiješan da odem. Ja sam samo trener. Nemam pojma što će biti sutra, za pet dana, mjesec dana ili pet godina.

Kako ste vidjeli igru Filipa Krovinovića?

– Teško mi je pričati o pojedincima. Zajedno dobijamo i gubimo. Ne bih ‘vadio’ pojedince i secirao previše. 

U kakvom je stanju Marko Livaja?

– Marko nije bio za igrati. Doktori su molili da ne igra više od pola ure. Mali Rokas isto, ali neki igrači imaju nešto više. Njih dvojica to imaju. 

Je li nedopustivo da Hajduk nema udarac u okvir?

– Statistički gledano mi nismo zaslužili četiri poraza. Znam da je ‘feeling’ loš kada kući izgubiš 0:2. Da gledam statistiku, mogu se samo lagati. Mi po profilima igrača nemamo 70 golova u nogama, moramo zabiti.

Tko je kriv?

– Kriv je trener, svi smo krivi i svi smo zaslužni. 

Koje je rješenje problema?

– Od zadnjih šest smo četiri izgubili, ali ova formula je dala rezultat ranije. Moramo šutjeti i raditi. Svi znamo težinu dresa, budi frajer, stavi muda na stol. Treba se dignuti u šest ujutro i trenirati k’o pas do šest popodne. 

Osjećate li da vas momčad slijedi?

– S ovim momcima u boljim i lošim momentima uživam svaki dan. Normalno da sam razočaran. Od sutra ću ih od gušta doći vidjeti, zagrliti i pokušati ovo okrenuti. Možda sam ćorav i ne vidim ono što drugi vide. 

Nakon poraza na Maksimiru (0:4) u drugom mjesecu napravili ste preinake. Imate li sada neku ideju za preokrenuti situaciju?

– Imam, ali ne mogu vam pričati jer sam prevruć – zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)