Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA: ERK ‘Leut’ iz Blaca realizirao projekt ‘Uvale Elafita 2023.’

Piše M.K.

Tijekom prošlog tjedna ERK ‘Leut’ iz Blaca realizirao je projekt ‘Uvale Elafita 2023.’.

Ovaj projekt je drugi projekt kojeg je Leut proveo ove godine pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske.

Prvi projekt ‘Korak prema nultom onečišćenju voda, zraka i tla’ je realiziran u Blacama, u lipnju ove godine uz suglasnost Srednje škole ‘Metković’.

Projekt ‘Uvale Elafita 2023.’ se provodio kroz tjedan dana, te su čišćene uvale otoka Koločep, Šipan i Jakljan – ukupno pet ronilačkih eko akcija u kojima su ronioci Leuta izvadili veliku količinu otpada te ga predali lokalnim komunalnim službama na zbrinjavanje.

Provođenje akcija je planirano u skladu s vremenskim uvjetima, prvenstveno imajući na umu sigurnost ronilaca, ali je unatoč kiši i olujnom jugu odrađen veliki posao.

Članovi ERK ‘Leut’ žele zahvaliti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pokroviteljstvu, Gradu Dubrovniku, lokalnim samoupravama i komunalnim službama, HRS-u na podršci, ERK ‘Periska’ Ploče na pomoći u akcijama te svim svojim donatorima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)