Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
7:55 am

PROGNOZA ZA DALMACIJU Pljuskovi, grmljavinsko nevrijeme, jako jugo

Piše N.M.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, a mjestimice i pljuskove s grmljavinom. Postoji i veća vjerojatnost za obilnu oborinu i jače grmljavinsko nevrijeme, osobito na južnom dijelu. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar te jako do olujno jugo slabjet će poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 19 do 24 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a 

Upozorenje

Mjestimice udari juga i južnog, ponegdje jugozapadnog vjetra, 35-55 čvorova. More ponegdje 5, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana 6. Mjestimice nevere.

Stanje

Sa sjeverozapada se nad Jadranom prostire duboka ciklona s frontalnim sustavom.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo i jugozapadni vjetar 16-32, na južnom Jadranu do 38 čvorova. More 3-4, ponegdje 5, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana moguće 6. Vidljivost 5-15 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Pojačano do jako, na južnom Jadranu i vrlo jako jugo i jugozapadni vjetar, tijekom noći će slabjeti. More umjereno valovito i valovito, na južnom Jadranu jače valovito te ponegdje još u početku i uzburkano. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)