Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
1:22 pm

FOTO: U tijeku su pripreme za izgradnju nove sportske dvorane u Strožancu

Piše N.M.

Općina Podstrana intenzivno radi na projektu izgradnje nove javne trodijelne sportske dvorane tik do osnovne škole u Strožancu. 

‘Kao dio pripremnih radova dovršili smo radove na izmještanju i rekonstrukciji  spremnika ekstra lakog lož ulja OŠ Strožanac. Stari spremnik je dotrajao i nalazio se na lokaciji buduće dvorane, pa je bila nužna zamjena, a i izmještanje na novu lokaciju’, kaže načelnik Podstrane, Mijo Dropuljić.

U sklopu radova izgrađena je ukopana betonska  građevina u koju je položen novi spremnik goriva kapaciteta 16.000 litara.

Vrijednost radova iznosi oko 65.000,00 eura sa PDV-om.

‘Zahvaljujem se našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji na čelu sa Županom Blaženkom Bobanom, koja je sufinancirala ove radove u iznosu od 25.000,00 eura’, poručuje načelnik.

Dvorana se gradi na postojećem školskom igralištu.

Naime, ta škola po trenutno pedagoškom standardu ne zadovoljava sve uvjete za normalno održavanje nastavu iz tjelesne kulture, ali i svim stanovnicima je prijeko potreban ovaj kompleks. Dvorana će biti polivalentna i trodijelna s ukupno 567 sjedećih mjesta, a na krovu će biti izgrađena tri igrališta. Predviđena su dva košarkaška terena i jedno igralište za mali nogomet.

Oko kompleksa smo predvidjeli izgraditi 43 vanjska parkirna mjesta.

‘Izglasan je prijedlog Općine Podstrana, a isti je išao prema školskom odboru Osnovne škole Strožanac. Time smo i formalno dobili suglasnost na pravo građenja na rok od 50 godina’, pojašnjava načelnik Dropuljić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)