Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Cijene goriva padaju idući tjedan

Piše N.M.

Kako RTL neslužbeno doznaje, cijene goriva nastavit će padati i idući tjedan. Cijena benzina bi tako trebala pasti oko 5 centi, a dizel 3 centa, iako bi konačni izračun trebao biti gotov danas.

Prema tome, nova cijena Eurosupera 95 bi iznosila 1 euro i 46 centi, a Eurodizela 1 euro i 56 centi.

Ipak, na svjetskim su tržištima cijene nafte prošlog tjedna snažno porasle zbog straha da bi eskalacija na Bliskom istoku mogla poremetiti opskrbu naftom.

‘Ako se taj sukob na Bliskom istoku proširi na zemlje koje proizvode naftu ona bi posljedice mogle biti vrlo teške -za sada je to na neki način unutar regije, ali napad američke baze u Iraku i ovo oko Jemena, pa bliže smo Arapskom poluotoku i onda bi mogli očekivati neviđene posljedice za naftu’, tvrdi Davor Štern.

Iako će mnogo toga ovisiti o razvoju sukoba, trenutačni utjecaj na cijene energije vjerojatno će biti ograničen, smatra Štern.

‘Dok sukob traje cjena psihološki raste i sada je oko na 89 doalra po barelu, ali ne bih se ne iznenadio i da dođe na oko 100 dolara po barelu. No, cijene derivata ne prate cijene sirove nafte, ali ako se ovo nastavi može povući i burzu derivata prema gore’, objašnjava.

I uz Vladinu uredbu na gorivo građanima odlazi velik dio kućnog budžeta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)