Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
6:19 pm

Vlada odobrila kredit Općini Preko za izgradnju novog groblja

Piše N.M.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala suglasnost Općini Preko za podizanje kredita od 663.614 eura (točno 5 milijuna nekadašnjih kuna) kod Zagrebačke banke, u svrhu financiranja gradnje mjesnog groblja.

Gradnja groblja Gaj već je započela, nakon što je za izvođača radova izabrana Kali gradnja. Ukupna vrijednost radova bit će preko 3 milijuna eura, a kredit koji se sada podiže općini je potreban za operativne troškove.

– U ovoj prvoj fazi radit će se jedan dio grobnica uz svu potrebnu infrastrukturu, martvačnicu, ispraćajnicu, hladnjaču. Kako radovi budu odmicali tako će ih općina financirati, dijelom iz prihoda od komunalnih doprinosa, a dijelom sredstvima samih korisnika – kaže načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Općina je morala zatražiti suglasnost od vlade, koja je ocijenila udovoljava li zahtjev uvjetima da godišnje kreditne obveze iznose najviše 20 posto proračunskih prihoda. S obzirom da su u 2022. prihodi iznosili 3,2 milijuna eura, a da će zajedno s prethodnim obvezama i novim kreditom zaduženost biti 8,60 posto proračuna,

Nakon završetka projekta Preko će dobiti 250 novih grobnica, čime će za duže vrijeme zadovoljiti potrebe žitelja,  javlja 057 Info.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)