Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:30 pm

IZRAELSKA VOJSKA TVRDI ‘Spremni smo za veći rat’

Piše M.K.

Izrael je svjestan da bi njegov odgovor na napade Hamasa 7. listopada mogao izazvati širi regionalni sukob, što bi mogao biti ‘veliki izazov’, rekao je glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga. IDF mora ‘biti spreman na to’, rekao je potpukovnik Peter Lerner u petak za CNN. Istaknuo je da je vojska pozvala ‘oko 300.000 rezervista kako bi bili spremni za eventualni širi sukob’.

Lerner je rekao da je, dok će rezervisti biti usredotočeni na Gazu, IDF ojačao svoje snage duž sjeverne granice s Libanonom gdje se Hezbolah, islamistički pokret koji podržava Iran, sve više sukobljava s izraelskom vojskom tijekom prošlog tjedna. Lerner je vladu Libanona smatrao odgovornom za postupke Hezbolaha, rekavši da je ona suverena država s kontrolom svojih granica i stoga ima ‘odgovornost osigurati da teroristi poput Hezbolaha – terorističke vojske – ne pokreću napade na Izrael’.

Također je naveo da ‘Hezbolah, pod vodstvom i ohrabrenjem Irana, djeluje kako bi odvratio pozornost’. Lerner je upozorio da, dok je jedini fokus izraelske vojske trenutno na ‘demontaži i uništavanju Hamasa korak po korak’, Hezbolah bi trebao obratiti ‘dobru pozornost’ i ‘razmisliti žele li doista prijeći taj prag’ s Izraelom.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)