Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
2:10 pm

Čarobna frula premijerno u HNK Split

Piše P. I.

Operu ‘Čarobna frula’ Wolfganga Amadeusa Mozarta premijerno će, na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u petak 20. listopada s početkom u 20 sati, izvesti ansambli Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split i Umjetničke akademije u Splitu. Premijernom izvedbom vječnog Mozartovog klasika, jedne od najvećih opera ikada skladanih, ravnat će maestro Hari Zlodre, a redateljica je Marta Tutiš

Mladi glazbenici, budućnost splitske i hrvatske opere, predstavit će nam se u djelu zahtjevne tehnike u kojima pjevači moraju savladati široki vokalni raspon te scenski interpretirati kompleksne likove Mozartova remek-djela, njegove posljednje opere. U adaptaciji maestra Harija Zlodre izostavljeni su zborski dijelovi no duboki simbolizam, genijalna glazba i univerzalne teme Mozartove posljednje opere zrače s pozornice svojom punom snagom. Pjevane dijelove prati titlovani prijevod, a govorni će biti izvođeni na hrvatskom.

Nakon premijerne izvedbe, prva repriza na programu je u subotu 21. listopada. Glavne uloge u premijernoj izvedbi tumače: Božo Župić (Sarastro), Bože Jurić Pešić (Tamina), Tina Matković (Kraljica noći), te Maja Andrijolić, Branka Pleština Stanić, Đina Vučković, Dora Jana Klarić, Matija Škiljo, Tea Požgaj, Vladimir Garić, Leona Sever, Vita Vrekalo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)