Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:24 am

OKUSI SPLITA NA DLANU: Restorani nude menije po cijeni koja će vas osvojiti!

Piše P. I.

U sklopu manifestacije Štorije o’ spize, tijekom ’20 dana splitskih restorana’, od 14. listopada do 5. studenog, najbolji ugostitelji pod Marjanom predstavljaju vrhunsku gastro ponudu lokalnom stanovništvu i turistima po simboličnim cijenama.

Brudet od lignji s palentom, juha od buče i škampi, tartar od hobotnice, marinirana janjetina s povrćem ili torta od smokve i naranče samo su neke od delicija koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca po cijeni menija od 25 € za jednu osobu ili nižoj, a restorani su i ostatak ponude prilagodili Štorijama o’ spize.

‘Cilj je ponuditi Splićankama i Splićanima jedinstveno iskustvo uživanja u jednostavnoj dalmatinskoj spizi, na nezaboravnoj lokaciji, po pristupačnim cijenama’, poručuje Josip Čulić, jedan od ugostitelja koji se pridružio akciji.

Na poziv Turističke zajednice grada Splita odazvao se i Zlatan Botica koji kaže kako je manifestacija organizirana u najboljem dijelu godine, jer Splićanke i Splićani, kao i njihovi gosti, imaju neponovljivu priliku upoznati splitsku gastronomsku ponudu u idiličnom jesenjem ambijentu.

‘Prvenstveno želimo oživjeti gastronomski smjer koji se temelji na tradicionalnim užancama pripremanja jela s namirnicama našeg podneblja i ovo je prilika da zajedno doprinesemo očuvanju dalmatinske kuhinje’, kaže.

Među šesnaest restorana, koji će Splićanima u narednim danima prezentirati najbolje od svoje kužine, našla su se i dva restorana splitskog ugostitelja Daniella Nikolle.

‘Pridružili smo se iz vrlo jednostavnog razloga, jer podržavamo svaku manifestaciju kojoj je cilj produljenje turističke sezone. Najmanji doprinos, kojeg mi možemo dati, jest sudjelovati’, rekao je.

Štorije o’ spize, ovog listopada i studenog, tako postaju hodnik kroz epohe splitske kuhinje, a restorani, od tradicionalnih do modernih, će se dati najbolje od sebe kako bi predstavili jedinstvenu priču u svakom zalogaju.

‘Za mene je ovo izuzetno važan projekt, kako za naše goste, tako i za turiste koji su još u našem Splitu i zadovoljstvo mi je ponuditi svima promotivnu cijenu ručka ili večere. Štorije o’ spize trebaju Splitu, zaista to mislim i uvijek ću sudjelovati u ovakvim projektima Turističke zajednice’, poručila je ugostiteljica Ivona Cokarić.

Popis restorana, koji su se priključili ovogodišnjim Štorijama o’ spize, dostupne datume za posjet ili rezervaciju, kao i detaljne menije s promotivnim cijenama možete pronaći na ovoj poveznici, a restorani koji se još uvijek žele pridružiti Štorijama o’ spize mogu se prijaviti na manifestacije@visitsplit.com.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)