Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
11:38 am

Simpozij na Katoličko bogoslovnom fakultetu u Splitu

Piše P. I.

U četvrtak i petak, 19. i 20 listopada 2023., na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu održat će se 29. međunarodni teološki simpozij ‘Teologija i književnost: vjera, iskustvo, umjetnost’. Na simpoziju će sudjelovati 12 predavača koji dolaze iz inozemstva, s drugih institucija i učilišta u Hrvatskoj te s Fakulteta. Simpozij će se prenositi uživo, preko YouTube kanala Fakulteta https://www.youtube.com/channel/UCRYqE1qHO5fSH2cdPCDeZg.

Cilj simpozija je staviti u središte pozornosti teološke, to jest vjerske teme u književnosti, bilo da je riječ o nekom književnom rodu i vrsti (pjesništvo, književnost za djecu, kazalište, romani) bilo da se istražuje nekoga od značajnih književnika koji je u svojim djelima obrađivao vjerske teme. U izlaganjima govorit će se ne samo o biblijskim temama prisutnim u književnosti, nego i o sadržajima koji tematiziraju općeljudske vrednote poput ćudorednog života i obiteljskih vrednota.

Propitivat će se prisutnost i značenje vjerskih tema i sadržaja u književnosti, to jest istražiti kako se vjera, iskustvo i umjetnost isprepleću i kako različite vrste književnosti prenose one iste sadržaje koje filozofija i teologija prenose konceptualnim putem. Program simpozija kao i knjižicu sažetaka možete pronaći na poveznici: https://www.kbf.unist.hr/hr/znanost/znanstveni-skupovi/2463-29-medunarodni-teoloski-simpozij-teologija-i-knjizevnost-vjera-iskustvo-umjetnost-split-19-20-listopada-2023.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)