Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
8:57 am

PIPLICA: Neću doći na otvaranje knjižnice na Kili jer nema blagoslova novih prostorija

Piše P. I.

Toni Piplica, predsjednik Gradskog kotara Mejaši, objavio je kako neće doći na današnje otvaranje knjižnice na Kili jer nije omogućen blagoslov novih prostorija. Odluku je, dodao je, donio zajednički s vijećnicima GK.

‘Kroz protekle tri godine od samog početka sudjelovao sam s ravnateljicom knjižnice na realizaciji prvog kulturnog sadržaja u našem kotaru te smo kao kotar dali naš prostor za smještaj knjižnice. Ovo je veliki dan za naš mladi kotar i ovim putem zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji. Međutim, odluku od nedolasku donio sam nakon što za otvorenje knjižnice nije bio omogućen tradicionalni blagoslov novih prostorija od strane svećenika iz naše župe svetog Spasa ni nakon što sam razgovarao s ravnateljicom i nadležnim pročelnikom’, pojasnio je Piplica i dodao kako je odluka donesena temeljem tradicije blagoslova svećenika iz njihove župe kod otvaranja novih projekata. 

‘Takvu tradiciju zadnjih trideset godina poštovali su svi predsjednici prije mene, a danas je to moja dužnost koju shvaćam krajnje ozbiljno. Otkad postoje Mejaši uvijek smo funkcionirali tako i zaista mi  je nejasno zašto je bio sporan blagoslov svećenika koji traje maksimalno pet minuta, a kojim se šalje poruka poštovanja i uvažavanja običajima kotara koji su proizašli iz važnosti koju blagoslov svećenika predstavlja za stanovnike Mejaša’, navodi Piplica.

Ističe kako ovo nisu teme kojima se kotar treba baviti. 

‘Komunalne teme za mene su uvijek prioritet i u dosadašnjem radu nikad se nisam bavio svjetonazorom. Nažalost, onemogućivanjem blagoslova uvučeni smo u svjetonazorsku sferu u kojoj sam dužan zauzeti čvrst stav i to sam učinio. Za kraj želim napomenuti da ću dok sam ja predsjednik Gradskog kotara Mejaši uz poštivanje drukčijih razmišljanja i stavova, a shodno duhu i načinu življenja ogromne većine stanovnika Mejaša uvijek inzistirati na poštivanju tradicije blagoslova novih projekata u našem kotaru, kao što je to bilo i prije mene’, zaključio je Piplica.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)