Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:03 am

Ovako su Goran Ivanišević i Tatjana Dragović podijelili imovinu nakon razvoda

Piše P. I.

Tijekom razvoda Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović 2013. godine naveliko se pisalo i nagađalo o podjeli imovine bračnog para. Domaći mediji tada su pisali da je Ivanišević većinu imovine prepisao na (sada bivšu) suprugu kako bi ‘izbjegao ovrhu zbog pokretanja stečaja zbog duga od 5.7 milijuna kuna’. Naime, početkom te kobne 2013. Goranova firma Sport line podnijela je zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe zbog spomenutog duga.

Među imovinom koja je prepisana na Tatjanu tad se spominjao stan od 210 m2 u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici i penthouse na Radničkoj cesti od 434 m2 s tri garažna mjesta. Pisalo se da je Goran tih godina kupio i dionice Karlovačke banke, koje je darovao supruzi, čime je ona postala suvlasnica 3.36 posto banke, piše Index.

Godine 2013. stvar je razjasnio odvjetnik Vinko Ljubičić, koji je u istupu za domaće medije pojasnio: ‘Imovina stečena u braku dijeli se na dva dijela iako je Goran to prepisao na Tanju. Prema hrvatskom zakonu, izvanbračna zajednica izjednačava se s bračnom nakon tri godine veze i prema tome podliježe istom zakonu’.

To se, dodao je tad, ne bi trebalo odnositi na dionice banke jer je Goran za to ‘potpisao darovni ugovor koji se samo u rijetkim slučajevima može raskinuti’. Neki drugi domaći odvjetnici tad su za domaće medije upozoravali da su ‘podjele imovine jedan od najduljih procesa koji mogu trajati godinama’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)