Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
11:48 am

MOST: ‘Danas grad Split barem jedna stvar čini jedinstvenom cjelinom, a to je smrad’

Piše P. I.

Iz splitskog Mosta poručuju kako je punih deset dana intenzivnog i nepodnošljivog smrada bilo potrebno kako bi direktor društva nadležnog za održavanje čistoće grada Splita izašao na teren i pokrenuo stvar s mrtve točke.

‘Nažalost, nije došao potaknut prigovorima zgroženih i zabrinutih građana GK Plokite, nije došao na pozive GK i lokalnih Udruga, nije došao niti po prigovorima svojih djelatnika koji su u zadnja dva tjedna morali osjetiti i dobro upamtiti nepodnošljivi smrad, već je došao kada je na teren izašao njegov poslodavac-gradonačelnik grada Splita. Time nam, svim skupa, daje do znanja kako je poticaj za rad gradskih firmi samo strah kojeg postavljeni direktori imaju prema svom poslodavcu, gradonačelniku grada Splita’, navode iz Mosta.

Pitaju se gdje je odgovornost prema svome poslu i funkciji koju obavljaju, te zašto ne postoji ni motivacija ni inicijativa da se samostalno rješavaju problemi bez upletanja gradske vlasti.

‘Možemo jedino zaključiti kako se pokušava naknadno počistiti nered koju su stvorili, ne onaj u spremnicima, već onaj u gradskim firmama. Toliko puta je gradonačelnik ponovio kako su u upravu, upravna vijeća i nadzorne odbore, gradskih firmi birani samo najbolji od najboljih, no po ovom primjeru pitamo se dali su zaista najbolji i najučinkovitiji’, poručuju.

Nadaju se da će problem odlaganja i češći odvoz otpada s učestalim ispiranjem spremnika omogućiti normalan život građanima i osloboditi gradonačelnika obveze za cjelodnevnim obilascima grada i davanjem naloga direktorima gradskih firmi.

‘Gorka je istina kako danas grad Split barem jedna stvar čini jedinstvenom cjelinom, a to je smrad. Dio grada smrdi od odlagališta Karepovca, a drugi dio od smrada polu-ukopanih spremnika. S pravom se pitamo je li prioritet ove gradske vlasti održavanje čistoće i rad svih sastavnica grada ili je njihov maksimum uklanjanje stolica i stolova s gradskih površina?’, zaključuju iz Mosta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)