Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
12:19 pm

Mladić koristio tuđe podatke i sklapao ugovore s tele operaterima

Piše P. I.

Dubrovačka policija je uhitila 21-godišnjaka koji je koristio tuđe osobne podatke i sklapao ugovore s teleoperaterima. 

U kolovozu ove godine na adrese četiri osobe s područja Dubrovnika i Pelješca pristigla je obavijest o prijedlogu za ovrhu pokrenutog od istog ovrhovoditelja, odnosno firme koja se profesionalno bavi naplatom potraživanja, čije je sjedište u Zagrebu.

U sva četiri slučaja ovrha je pokrenuta zbog duga koji je nastao neplaćanjem računa za telekomunikacijske usluge, iako oštećene osobe nikada nisu sklopile ugovor s tim tele operaterima, zbog čega su posumnjali da se radi o kaznenom djelu i slučaj prijavili policiji.

Utvrđeno je kako je osumnjičeni 21-godišnjak sklapao ugovore s tele operaterima koristeći osobne podatke oštećenih, nakon čega je koristio njihove usluge, a troškove nije plaćao pa je operater putem ovrhovoditelja pokrenuo postupak ovrhe.

Nakon istraživanja je prijavljen zbog nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijevare.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)