Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:55 pm

Hrvatica iz Bruxellesa o terorističkom napadu: ‘Bili smo alarmirani dok počinitelj nije uhvaćen’

Piše A. A.

Kako izgleda život u Bruxellesu nakon terorističkog napada, ispričala je za Dnevnik Nove TV Hrvatica koja ondje živi Renata Tausan.

Naime, cijela je Europa na oprezu nakon sinoćnjeg terorističkog napada u središtu Bruxellesa. 45-godišnji Tunižanin automatskim oružjem ubio je dvojicu Šveđana, a trećega ranio. Nakon cjelonoćne potrage policija je napadača pronašla jutros u kafiću. Ranjen je prilikom uhićenja te ubrzo preminuo. 

U Belgiji je bio nelegalno. 2020. odbijen mu je zahtjev za azil, ali nije deportiran jer je nestao.

Renata Tausan ispričala je kako je došla do prvih informacija o napadu.

‘Tek negdje oko 1 navečer znali smo konkretnije o čemu se radi, a ja sam prvu informaciju dobila nešto poslije 9 sati uključujući snimku koja kola medijima. Prve informacije došle su privatnim kanalima’, ispričala je Tausan.

Građani su odahnuli tek nakon uhićenja počinitelja.

‘Nelagodno je stanje bilo od jutra, bili smo alarmirani dok počinitelj nije uhvaćen. Odahnuli smo, ali uzbuna je na visokoj razini. Policija je na terenu, no vojske nema. To sam pročitala, ali i primijetila sam prije četiri godine kad sam stigla da su oko institucija hodali vojnici s dugim cijevima jer su ljudi pod traumama od napada iz 2016.’, prisjetila se.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)