Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:40 pm

BOKS Gabrijel Veočić će nastupiti na spektakularnoj IBA Champions Night u Parizu

Piše M.K.

Najuspješniji hrvatski reprezentativac i olimpijac Gabrijel Veočić (22), prvak Europe U-22 i srebrni na Europskim igrama 2023. u Krakovu, dvostruki četvrtfinalist u borbama za odličja na dva posljednja Svjetska prvenstva, nastupit će na spektakularnoj IBA Champions Night u Parizu, Noći prvaka u organizaciji Svjetskog boksačkog saveza, u srijedu 18. listopada 2023. godine.

Gabrijel je krajem 2022. godine osvojio i elitni IBA Silver Belt turnir u Mariboru, a borio se i na IBA-inom turniru iz svjetske serije početkom ove godine u Maroku, piše Hrvatski boksački savez.

Na spektaklu u Parizu Gabrijel će se boriti protiv nizozemskog prvaka Gradusa Krausa (22), kojeg je pobijedio upravo lani u Mariboru u polufinalu Silver Belta.

Nizozemac Kraus borio se i na netom završenom EUBC kupu u Budvi i završio nastup u četvrtfinalu. Gradus Kraus na IBA-inom spektaklu u Monte Carlu 23. rujna 2023. pobijedio je jednog od najvećih boksača današnjice, dvostrukog olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Arlena Lopeza.

Na istom spektaklu naš Marko Milun svladao je aktualnog viceprvaka svijeta Fernanda Arzolu Lopeza.

Kraus je u poluteškoj kategoriji i viceprvak Europe do 22 godine iz Poreča 2022. godine, a u finalu je tada podijeljenom odlukom izgubio u najkvalitetnijem meču Europskog prvenstva od Talijana Alfreda Commeya. Naš Gabrijel na EP-u U-22 postao je tada prvak Europe u srednjoj kategoriji do 75 kg.

Gabrijel Veočić s Krausom će se boriti u pet rundi, a pobjednik će biti nagrađen sa 10.000 dolara (poraženi će dobiti 5.000 dolara).

Gabrijelu i treneru Peri Veočiću to će biti prva jaka provjera na elitnoj međunarodnoj sceni nakon osvojenog srebra na Europskim igrama u Krakovu i izborene olimpijske vize za Pariz 2024. Tijekom ljeta imao je samo jedan meč na ‘Memorijalu Marka Bošnjaka’ u Tramošnici u kojem je suvereno pobijedio Branislava Milivojevića iz Srbije.

Na IBA-inoj Noći prvaka u Parizu borit će se vrhunski svjetski boksači u šest kategorija, prvaci i osvajači medalja na najvećim natjecanjima, a Svjetski boksački savez izdvojio je meč između domaćeg Francuza Sofiana Oumihe, trostrukog svjetskog prvaka i zlatnog na Europskim igrama u Krakovu do 63,5 kg, a osvojio je srebro i sada na EUBC kupu u Budvi.

Sofiane Oumiha kao najveća francuska boksačka zvijezda borit će se protiv sjajnog mladog Bugarina Radoslava Rosenova koji je osvojio zlato na netom održanom EUBC kupu u Budvi pobjedom u finalu upravo nad Francuzom Oumihom. Rosenov je i prvak Europe U-22 iz Poreča 2022. godine, a nedavno je u pohodu na zlato i titulu prvaka Balkana pobijedio našeg Patrika Licula na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)