Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
8:47 am

Belgijski mediji: Napadač iz Bruxellesa je upucan tijekom uhićenja

Piše P. I.

Kako javljaju belgijski mediji, napadač koji je u Bruxellesu ubio Šveđane je ‘neutraliziran od strane policije tijekom uhićenja’.

Kako javlja nizozemski HNL, muškarac je pronađen u kafiću u Schaarbeeku. Nekoliko izvora za HNL je potvrdilo da je policija od muškarca oduzela oružje kojim je upucao Šveđane.

Kako je naknadno objavio belgijski RTBF, savezno tužiteljstvo navelo je da je jutros došlo do pucnjave u Schaerbeeku te da je jedna osoba prevezena u bolnicu, no identitet nije potvrđen, javlja N1.

Ministrica unutarnjih poslova Annelies Verlinden kazala je kako je osumnjičeni, koji je ranjen u pucnjavi s policijom, trenutno u bolnici na jedinici intenzivne njege.

Napadač je identificiran kao Abdeselam L. (45), iz Schaerbeeka, podrijetlom iz Tunisa. On je podnio zahtjev za azil 2019., ali je njegov zahtjev odbijen. Potom je dobio naredbu da napusti teritorij.

Kako piše RTBF, napadač je poznat policiji zbog trgovine ljudima, ilegalnog boravka i ugrožavanja državne sigurnosti.

Sebe naziva i Slayem S., a sinoć je u vrijeme napada objavio video na društvenim mrežama u kojem je na arapskom rekao da je ‘ubio tri Šveđanina’. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)