Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
8:56 am

U Muzeju grada Kaštela otvara se izložba Dubrovačkih muzeja

Piše P. I.

Izložba Dubrovačkih muzeja ‘Moje Konavle – Stare fotografije iz privatnih zbirki – Prikupila Katica Radić’ autorica Ljiljane Kovačić i Barbare Margaretić bit će otvorena u Muzeju grada Kaštela sutra u 19.00 sati. Postavljanje izložbe je nastavak dugogodišnje među muzejske suradnje dviju muzejskih ustanova Grada Kaštela i Dubrovnika. 

U okviru otvaranja izložbe, stručno predavanje ‘Moje Konavle – Stare fotografije iz privatnih zbirki…’ održat će Barbara Margaretić, autorica izložbe.

Predstavit će istoimenu izložbu na kojoj je  prikazano preko 200 fotografija iz privatnih obiteljskih albuma iz Konavala, nastalih uglavnom od kasnog 19. st. do šezdesetih godina 20. st., koje je po završetku Domovinskog rata prikupila Katica Radić.

Odabrane fotografije podijeljene su prema sadržaju i temama na obiteljske fotografije, tradicijski način odijevanja, običaje iz godišnjeg i životnog ciklusa, naobrazbu, društveni život, prometnu infrastrukturu, politička zbivanja te tradicijsku ruralnu arhitekturu.

Posjetitelji će izložbu ‘Moje Konavle’ u Muzeju grada Kaštela moći razgledati do 7. prosinca 2023. godine.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)