Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:15 pm

PUCNJAVA U BRUXELLESU Dvije osobe ubijene iz automatske puške, napadač u bijegu

Piše M.K.

Dvije osobe ubijene su večeras iz vatrenog oružja u belgijskom glavnom gradu Bruxellesu. Novinska agencija AFP, pozivajući se na tužitelje, prenosi da je napadač još uvijek u bijegu. Glasnogovornica ureda tužitelja rekla je da je istraga otvorena, ali nije nagađala o motivu napadača.

Prema belgijskim novinama Het Laatste Nieuws, napadač, koji je koristio automatsku pušku, pobjegao je s mjesta događaja. Prema istim novinama žrtve su Šveđani, prenosi Index.

Švedska nogometna reprezentacija igra protiv Belgije u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024., no zasad nije poznato ima li pucnjava ikakve veze s utakmicom.

Napadač objavio poruku: ‘Pripadnik sam ISIS-a, ubijao sam nevjernike’

Muškarac kojeg se sumnjiči da je napadač na Facebooku je objavio video poruku. U njoj, kako prenosi Sudinfo, kaže da je pripadnik ISIS-a (Islamske države) te se hvali da je ubijao nevjernike. 

‘U svom vrlo nasilnom govoru rekao je da je ubio dvoje ljudi kako bi ‘osvetio muslimane i da živimo i umiremo za svoju vjeru’, navodi se.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)