Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:50 pm

PANIKA U BRUXELLESU: ISIS-ovac ubio dva švedska navijača kako bi ‘osvetio muslimane’

Piše M.K.

Dvije osobe ubijene su večeras iz vatrenog oružja u belgijskom glavnom gradu Bruxellesu. Napad se dogodio u briselskom naselju Ieperlaan, u centru grada, prenosi Index.

Novinska agencija AFP, pozivajući se na tužitelje, prenosi da je napadač još uvijek u bijegu.

Glasnogovornica ureda tužitelja rekla je da je istraga otvorena, ali nije nagađala o motivu napadača.

Prema belgijskim novinama Het Laatste Nieuws, napadač, koji je koristio automatsku pušku, pobjegao je s mjesta događaja.

Prema istim novinama žrtve su Šveđani.

SkyNews je javio da su bili u dresovima švedske nogometne reprezentacije koja večeras igra protiv Belgije u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024. i čini se da su žrtve bile u glavnom gradu Belgije zbog utakmice koja je počela u 20.45 sati. 

Napadač u videu na arapskom govorio da je ‘ubio tri Šveđana’

U videu koji se pojavio na društvenim mrežama u kojem muškarac  govori da je ISIS-ovac i da je ‘osvetio muslimane’, također tvrdi da je ‘ubio trojicu Šveđana’. Po svemu sudeći radi se o istom muškarcu koji je večeras otvorio vatru iz kalašnjikova u Ieperlaanu u Bruxellesu, ubivši dvije osobe švedske nacionalnosti i ranivši jednu. Radi se o čovjeku iz Schaerbeeka za kojeg se zna da je radikaliziran.

Prekinuta nogometna utakmica Belgije i Švedske

Prekinuta je utakmica Belgija-Švedska nakon što su, prije utakmice, u centru Bruxellesa ubijena dva navijača Švedske koji su bili u dresovima te reprezentacija. Na stadionu je zavladala izvjesna panika, a i dalje postoji prijetnja od novih terorističkih napada.

Utakmica je prekinuta na poluvremenu. Čini se kako su švedski reprezentativci odbili igrati drugo poluvrijeme zbog napada u kojem su ubijena dva njihova navijača.

Švedski navijači zadržani na stadionu

Švedski navijači zadržani su zbog vlastite sigurnosti na stadionu nakon prekida utakmice.

Švedski nogometni savez moli švedske navijače da ostanu na stadionu i slijede upute vlasti. ‘Ostanite mirni i pazite jedno na drugo’, stoji u poruci putem X-a, bivšeg Twittera.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)