Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
7:45 pm

Otvorenje izložbe ‘Crystal Clean: Znakovi promjene’ u kreativnom hubu Prostor

Piše M.K.

U kreativnom hubu Prostor, u organizaciji Platforme ‘Culture Hub Croatia’ u srijedu, 18. listopada u 20 sati otvorit će se izložba Znakovi promjene. Izložba ostaje otvorena do 6. studenoga, a moći će se pogledati radnim danom od 10 do 19 sati.

Izložba je rezultat rezidencijalnog boravka i višemjesečnog istraživanja na području Splita i Dalmacije, kroz projekt Nove eko stvarnosti: Crystal Clean. Autorice projekta, grafička dizajnerica Dora Bilandžić i kulturna menadžerica Andrea Šarić, razgovarale su s ljudima iz lokalne zajednice, uzgajivačima hrane i pojedincima koji njeguju alternativni stil života.

Svoje dojmove i promišljanja destilirale su u seriju novih radova eksperimentalnog medija kojima se osvrću na probleme na koje su naišle, moguće smjernice i rješenja.

Crystal Clean je multidisciplinarni umjetnički projekt pokrenut 2019. godine i angažiran j oko teme novog odnosa društva prema prirodi. Projekt je motiviran i reakcijom na klimatsku krizu, gubitak bioraznolikosti i ostale posljedice suvremenog potrošačkog društva. Glavna namjera projekta osnaživanje je pojedinaca na individualnu akciju, zagovaranje snažnije konekcije s prirodom i izgradnja zajednice.

Izložba je dio programa ‘Prostori održivosti’ koji Platforma ‘Culture Hub Croatia’ provodi u 2023. u sklopu kreativnog huba Prostor. Program ‘Nove eko stvarnosti: Crystal Clean’ podržan je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Rad Platforme ‘Culture Hub Croatia’ podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)