Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
9:13 am

NE ŽELI IH NI ČUTI Referenti u Banovini ogorčeni na Puljka

U gradskoj upravi vrije zbog osjećaja nepravde prema najmanje 40-ak djelatnika srednje stručne spreme. Dva puta je gradonačelnik Ivica Puljak povećavao plaću, ali mahom visokoobrazovanom (šefovskom) kadru. S tim da su dobro prošli i redari. Posljednje dizanje koeficijenata Puljak je pravdao i inflacijom, ali kako nam je rekla djelatnica koja se nakon šest mjeseci borbe ‘unutar četiri zida’ odlučila istupiti javno, srednjoškolske obrazovane referente koji nose posao, očito ne dira inflacija. 

 – Na posljednjem dizanju koeficijenata, nama je neznatno dignuto. Sad smo na 1,65, čak su i tajnice na 1,75 – ogorčena je. 

Kaže i da nije članica sindikata te da je odluku vidjela tek kad je objavljena u materijalima za tadašnje Gradsko vijeće. Za ‘malog čovika’ s ukazivanjem na nesrazmjer u dizanju primanja borila se oporba, ali uzalud. Slali su radnici dopis gradonačelniku Ivici Puljku, no odbio ih je primiti. Na prvu zamolbu nije uopće odgovorio, a onda su pisali požurnicu u kojoj su dobili odgovor da se obrate sindikatu. 

Na vodstvo sindikata također su ogorčeni jer se, smatraju, nisu borili za radnike i potpisali su završni Puljkov prijedlog. 

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić ih je primio i saslušao, ali bez konkretnog rezultata. 

– Rekao je da možemo razgovarati o ispravljanju koeficijenata tek za najmanje pola godine, a i tad nećemo dobiti više od 1,69, ako se to dogodi – pričala nam je razočarano. 

Kako najveći dio posla ovisi upravo o referentima, spremni su i na snažnije korake u svojoj borbi. 

O povećanju plaća zaposlenicima, odnosno šefovima, pomoćnicima i voditeljima, punili su se medijski stupci, no ni tada Puljak nije htio odstupiti od svoje verzije, dodatnog snažnog povećanja odabranima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)