Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:19 am

16 GODINA BEZ TOŠE PROESKOG Njegove pjesme popularne su i danas, a mi donosimo listu najslušanijih

Na današnji dan prije 16 godina u prometnoj nesreći, na putu iz Skoplja prema Zagrebu, tragično je nastradao makedonski pjevač Toše Proeski. Nikada prežaljeni pjevač imao je samo 26 godina.

I danas se na društvenim mrežama brojni obožavatelji prisjećaju omiljenog umjetnika, baš kao i njegovi kolege. 

Nina Badrić je uz stihove svoje pjesme ‘Znam te ja’ objavila fotografiju nje i Toše.

– Nikada zaboravljen – dodala je na objavi Nina Badrić uz emotikon srca.

Uz Tošinu pjesmu ‘The Hardest Thing’ tamnu pozadinu i emotikon ruku u poziciji molitve, na društvenim mrežama, Toše se prisjetila i Lea Mijatović, pjevačica Teške industrije.

Kobnog 16. listopada 2007. godine na autocesti Zagreb-Lipovac nedaleko od Nove Gradiške, oko 6 sati i 20 minuta, Tošetov vozač Georgij Georgijevski izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u prikolicu tegljača. U automobilu je bila i Tošina menadžerica Ljiljana Petrović. Toše je poginuo na licu mjesta. Vozač je zadobio potres mozga i posjekotine na licu, a menadžerica je bila u stanju teškog šoka.

Makedonska televizija prekinula je emitiranje programa kako bi objavila vijest o njegovoj smrti, a premijer i predsjednik su dali izvanrednu izjavu i zapalili mu svijeće na trgu. U Makedoniji je 17. listopada proglašen Danom žalosti. 

Toše je pokopan u rodnom Kruševu uz najviše državne počasti, a sahrani su prisustvovali deseci tisuća ljudi.

Toši se predviđala sjajna karijera, a zvali su ga makedonskim Pavarottijem i makedonskim Oliverom. Prisjetimo se i njegovih najslušanijih pjesama prema hit recordsu.

1. Igra bez granica

2. Bože brani je od zla

3. Lagala nas mala

4. Još i danas zamiriše trešnja

5. Još uvijek sanjam da smo zajedno

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)