Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:30 pm

RECEPT Zapečeni punjeni krumpir

Piše M.K.

Zapečeni punjeni krumpir, poznat i pod nazivom Krumpir Jackson, izvrstan je način da na nov način pripremite ovu omiljenu namirnicu. Bogat je okusima pa ga možete poslužiti i samostalno, piše Recepttura.

Sastojci:

8 krumpira

250 ml kiselog vrhnja

250 g šunke u komadu

50 g maslaca

100 g šampinjona

svježi peršin

sol

papar

Ukrašavanje

svježi peršin

Upute:

Krumpir u kori skuhati u slanoj vodi oko 40 minuta nakon što voda zakipi.

Dok se krumpir kuha očistiti šampinjone i narezati na ploške.

Nekoliko ljepših ploški staviti sa strane za kasnije ukrašavanje svakog krumpira.

Preostale šampinjone popržiti na maslacu.

Šunku narezati na kockice od oko centimetra.

Svježi peršin sitno nasjeckati.

U posudu s narezanom šunkom dodati dio peršina, kiselo vrhnje i popržene šampinjone. Sve promiješati kako bi se dobio nadjev.

Kad se krumpir skuhao izliti vodu i pustiti ga da se prohladi.

Zatim ga treba vodoravno razrezati tako da odvojimo gornji dio svakog krumpira.

Dublji dio izdubiti sa žličicom.

Izvađeni dio krumpira narezati na male komade i ubaciti u smjesu za nadjev.

Smjesu zatim posoliti i popapriti, te završno izmiješati.

Zatim njome punimo izdubljeni krumpir.

Odozgo na svaki krumpir staviti po mali komadić maslaca, kao i po jednu plošku šampinjona koje smo ranije odvojili.

Napunjene krumpire slažemo u protvan prekriven papirom za pečenje.

Krumpir se peče u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta.

Krumpir prije serviranja posuti narezanim peršinom.

Servira se vruć kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)