Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
7:59 am

PROGNOZA ZA DALMACIJU Djelomice sunčano i uglavnom suho

Piše N.M.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će na sjevernom dijelu Dalmacije biti promjenljivo, ponegdje s pljuskovima i grmljavinom. Na južnom dijelu djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjereno i jako jugo, a navečer na sjevernom dijelu bura. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 21, a najviša dnevna između 22 i 26 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Prema sredini dana na sjevernom Jadranu mjestimice udari bure u jačanju na 35-55, u Velebitskom kanalu do 70 čvorova, postupno će se širiti južnije. U noći na otvorenom moru sjevernog Jadrana moguće more 5. Još je tijekom jutra na južnom i dijelu srednjeg Jadrana moguća magla. Mjestimice nevere prvo na sjevernom Jadranu.

Stanje

Frontalni sustav premještat će se preko Jadrana, a sa sjeverozapada prema kraju dana jačati greben anticiklone.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Vjetar jugoistočni i jugozapadni 4-14, mjestimice do 18 čvorova već prijepodne će na sjevernom Jadranu naglo skretati na buru 14-28, pod Velebitom do 36 čvorova i postupno se proširiti na srednji Jadran. More u jačanju na 2-3, poslijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana 3-4. Vidljivost 10-20 km, još tijekom jutra na južnom i dijelu srednjeg Jadrana moguća i manja od 1 km zbog magle. Porast naoblake s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom prvo na sjevernom dijelu.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Jaka, mjestimice vrlo jaka bura, pod Velebitom i olujna. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom sjevernog Jadrana i jače valovito. Pretežno oblačno, mjestimice kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, a već u drugom dijelu noći djelomično razvedravanje.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)