Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
3:01 pm

Kraj jedne generacije i debi današnjeg trenera!

Piše B. D.

Na današnji dan 1995. godine Osijek je svladao Hajduk rezultatom 5:3 u 10. kolu prvenstva Hrvatske. Utakmicu izdvajamo jer je na njoj u bijelom dresu za prvu momčad debitirao današnji trener Ivan Leko.

Bio je to period nakon jedne od najboljih sezona u povijesti kluba, gdje je osvojena dupla kruna u Hrvatskoj, te ostvaren plasman u četvrtfinale Lige prvaka. No, nakon što je Hajduk ispao iz Europe od Panathinaikosa, ta sjajna generacija se brzo počela osipati i uslijedio je nagli pad.

Hajduk je u tom trenutku bio bez čak 14 (!) igrača iz fantastične prošle sezone, a u konkurenciji za gostovanje protiv Osijeka nije bio niti jedan lijevi bek (Karol Praženica otišao, Darko Jozinović se ozlijedio). Tako je Ivan Katalinić posegnuo za mladim veznjakom, kojemu je tada bilo tek 17 i po godina. No, bio je ljevak i – tko te pita, igraš tamo gdje nema drugog rješenja i snađi se.

Osijek – Hajduk 5:3 (4:1)

Osijek – stadion Gradski vrt. Gledatelja 12.000. Sudac: Atif Lipovac (Zagreb). Strijelci: Pamić u 2., 19., i 82., Vukoja 35. i Vranješ. u 45. minuti za Osijek, a Pralija u 44. i 71., te Jurčec u 48. minuti za Hajduk.

OSIJEK: Perić, Beljan, Vranješ, Rupnik, Lulić, Ergović, Osmanagić (od 72. Šimunec), Bićanić, Pamić, Beširević, Vukoja.

HAJDUK: Gabrić (od 20. Stojkić), Lalić, Leko, J. Bilić (od 46. Božiković), Vujica, Horvat, Meštrović, Pralija, Jurčec, Rapaić (od 69. Sarr), J. Vučko.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)