Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:47 pm

Hrvatska može na Euro i ako bude treća skupini, evo kako

Piše D. F.

Hrvatska nogometna reprezentacija zakomplicirala je izglede za plasman na Europsko prvenstvo. Porazi od Turske i Walesa doveli su našu reprezentaciju u nezavidnu situaciju. Turska je na vrhu skupine sa 16 bodova, Wales i Hrvatska imaju po 10. 

Do kraja kvalifikacija Turska će odigrati još jednu utakmicu, na gostovanju u Walesu. To je potencijalno dobra stvar za Hrvatsku, jer bi sve osim pobjede Walesa otvorilo put prema drugom mjestu. Wales će prije toga na gostovanje u Armeniju. 

Hrvatsku do kraja kvalifikacija čeka gostovanje u Latviji 18. studenog i tri dana kasnije domaći susret s Armenijom. 

Put na Europsko prvenstvo izborit će prve dvije reprezentacije, ali Hrvatska može na Euro i kao treća. To dugujemo odličnom nastupu u Ligi nacija u kojoj smo došli do finala. Tri mjesta na Europskom prvenstvu pripast će pobjednicima dodatnih kvalifikacija, a Hrvatska već sada ima osigurano mjesto u njima.

U svakom od prva tri razreda Lige nacija (ima ih ukupno četiri, a Hrvatska se nalazi prvom) četiri najbolje reprezentacije koje ne osiguraju plasman preko kvalifikacija igrat će dodatan turnir. Pobjednik svakog od tih turnira otići će na Europsko prvenstvo.

Najbolje plasirana reprezentacija iz Lige nacija igrat će u polufinalu protiv četvrte najbolje, dok će drugi polufinalni par činiti druga i treća najbolja reprezentacija Lige nacija. Polufinala se igraju na dvije utakmice, dok će se finale igrati na jednu utakmicu.

Na prošlom Europskom prvenstvu plasman su na ovaj način zaradili Mađarska, Slovačka, Škotska i Makedonija. Na predstojećoj smotri dostupno je jedno mjesto manje jer Njemačka ima osigurano mjesto kao domaćin, što nije bio slučaj na zadnjem Euru koji se igrao po cijelom kontinentu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)