Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
6:41 pm

ZLATKO DALIĆ: Petković je ostao doma, nemamo puno izbora

Piše D. F.

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu ujutro odletjela je prema Cardiffu gdje je u nedjelju (20.45 sati) čeka susret s Walesom. Dan uoči važne utakmice pred novinarima u Cardiffu pojavio se hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

– Najvažnije je da je sve u našim rukama, svjesni smo da je utakmica s Turskom bila loša, zaslužili smo poraz. Ne smijemo to ponoviti, pogotovo ne prvo poluvrijeme. Ako to ponovimo, imat ćemo velikih problema. Respektiramo protivnika, igrali smo u Splitu 1-1 i u Cardiffu. Sutra će biti borbena utakmica, velika bitka, agresija s njihove strane, moramo znati odgovoriti na to – rekao je Dalić, a potom se dotakao situacije u momčadi.

– Bruno Petković je ostao doma. Njegova želja je jedno, ali spremnost i mogućnost je drugo. Odlučili smo da se sprema i liječi za ono što slijedi kasnije. Ostali smo na Musi i Belji, oba klasična centarfora, drugačije nego što smo igrali u zadnje vrijeme, s lažnom devetkom. Nemamo puno izbora, vidjet ćemo hoćemo li mijenjati u zadnjem redu, nadam se da ćemo napraviti najbolje.

Je li Hrvatska spremna odigrati pravu utakmicu?

– Svjesni smo da se moramo skupiti. Nakon dvije i pol godine jurimo 100 na sat, mora doći neka situacija, nemoguće je da imamo stalno vrhunske rezultate. Poklopilo se puno toga, neću alibi koga nije bilo, jednostavno Hrvatska nije bila dobra, dugo nismo tako loši bili. Izgubili smo i zbog sebe moramo odigrati dobru utakmicu da zaboravimo što je bilo. Bit će teško, želimo napraviti korak prema Euru. Ako ga napravimo, super, a ako ne, imat ćemo velikih problema.

Što ćete tražiti od igrača?

– Da ispravimo agresiju koja je u prvom poluvremenu u Osijeku bila jako loša. Stajali smo daleko od igrača, nismo bili kompaktni u bloku. Raširili smo se, stajali preduboko i nismo napravili ništa. Popravili smo to u drugom poluvremenu, ali nije bilo dovoljno. Bili smo razvučeni, preduboki i preširoki. Trčali smo u prazno, svatko za sebe. Istrčali smo više od protivnika, ali nismo bili učinkoviti.

Koliko nedostaje Ivan Perišić?

– Velika je to šteta. Izgubili smo Perišića koji je jedan od naših najboljih igrača. Kad bi bilo teško i kad bismo se mučili, on bi imao svoj dan i rješavao utakmice. Jako je teško, naučili smo da je on uvijek zdrav i spreman, nikad nije izostajao. Očekujem ga vrlo brzo, a to je šest mjeseci. Očekujemo ostvariti plasman na Euro pa da nam se priključi, vjerujem u to. Profesionalac je i radnik i očekujem da će se spremiti. Fali nam i izgubili smo najvažnijeg igrača – zaključio je Dalić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)