Slani mafini sa šunkom, sirom i kiselim krastavcima pripremaju se za samo pola sata, odličnog su okusa, a nema baš nikakve šanse da vam ne uspiju. Gotovi su za samo pola sata, kaže Recepttura.
Sastojci:
2 jaja
1 žličica soli
150 ml jogurta
75 ml ulja
150 g naribanog sira gaude
150 g narezane šunke
100 g narezanih kiselih krastavaca
150 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Za posipavanje:
sjemenke sezama
Upute:
U većoj posudi razbiti jaja, dodati sol i ručno ih ulupati pjenjačom.
Zatim sipati jogurt i kratko pomiješati.
Uliti ulje i miješati tako dugo da se svi sastojci spoje.
Zatim u smjesu dodati sir, šunku i kisele krastavce.
Opet sve dobro izmiješati, ovaj put s kuhačom.
Na kraju ubaciti brašno i prašak za pecivo te sve ručno miješati da se dobije jednolična smjesa.
U kalup za mafine postaviti 12 papirnatih košarica za mafine, a ako ih nema namastiti kalup.
U svaku košaricu prvo staviti po jednu žlicu smjese, a nakon toga pažljivo rasporediti ostatak.
Paziti da se košarice ne napune do vrha.
Od ove količine smjese ispadne 12 komada mafina.
Žlicu uroniti u vodu te s njom zagladiti mafine kako bi imali što ljepši prepoznatljivi oblik.
Posipati sezamom po vrhu prije pečenja.
Mafini se peku u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 20 minuta.
Komentari (2)
Hi everyone!