Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:45 am

ZLATKO DALIĆ: Žao mi je što sam uveo Petkovića, mislim da ću ga pustiti kući

Piše D. F.

Dan nakon poraza od Turske (0:1) na Opus Areni u Osijeku pred novinarima se pojavio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

–  Nakon dugo vremena smo imali lošu utakmicu u kojoj smo svi bili loši, Krećem od sebe i preuzimam odgovornost. Očito nisam dobro pripremio ekipu. Posebno smo loše izgledali u prvom dijelu, baš loše – rekao je Dalić, a potom dodao:

– Bilo je nesigurnosti, nered kod gola. Livaković nas je spasio dvaput prije toga, a onda nepotrebno izašao i primili smo gol. Zakon je da se ne ide s gola kad je stoper kod igrača, ali to se dogodi. Preuzeli smo rizik u drugom dijelu, no Turska je bila puna samopouzdanja zbog naše igre u prvom poluvremenu. Bili smo neprepoznatljivi. Šteta. Nisam sklon tragedijama i euforijama, idemo dalje. U ova dva dana moramo preokrenuti situaciju.

Sada je skupina otvorena i neizvjesna, kako protiv Walesa?

– Važno je da ne izgubimo, tri boda nas vode prema Euru. Morat ćemo biti kvalitetniji, ući bez straha i respekta. Kod Turske nam se strah uvukao u prvoj minuti. Morat ćemo reagirati na njihove duge lopte i agresiju. Nema stožernih igrača, dečki koji su tu moraju iskoristiti šansu.

Kako komentirate skandiranja s tribina?

– Ne razumijem to. Nije mi jasno da 20 ljudi poništi sve što napravi 15.000 njih. Nije mi jasno tko to organizira i dogovara. Ne razumijem da se to konstantno događa. Da se dođe s tim ciljem… Nisam to čuo, bio sam u svom filmu. Kasnije sam pročitao. Žao mi je, ne razumijem to. Mislim da tijela koja donose odluku o kaznama moraju shvatiti da je to mali broj ljudi. Dok se to ne riješi, trajat će.

Kakvo je stanje s Brunom Petkovićem?

– Mislim da ću pustiti Petkovića da ide kući. Nije spreman. Poštujem njegovu želju, iznenadio me i svaka mu čast. Bespotrebno ga trošim, nema smisla. Žao mi je što sam ga uopće uveo – zaključio je Dalić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)