Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:11 pm

PRILOG ILI GLAVNO JELO Recept za zapečeni špinat

Piše A. A.

Kremast, hrskav i pun okusa! Zapečeni špinat može se poslužiti kao prilog ili glavno jelo za ljubitelje sira.

Slast pruža i sjeckana slanina, a, prema želji, možete dodati i malo chillija ili muškatnog oraščića. Neki kuhari će na sloj špinata rasporediti i bešamel umak, piše Punkufer

Sastojci za zapečeni špinat:

– 500 g špinata

– 100 g slanine

– 1 dl mlijeka

– 1 ljutika

– 1 češanj češnjaka

– 100 g krem sira

– 150 g sira (gauda)

– 50 g parmezana

– 2 žlice krušnih mrvica

– sol, papar.

Priprema zapečenog špinata:

Špinat očistite pa nasjeckajte i procijedite od viška vode. Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva Celzija.

Sitno nasjeckajte slaninu pa je kratko popržite. Zatim dodajte sitno sjeckanu ljutiku i pržite nekoliko minuta. Dodajte sjeckani češnjak pa kratko popržite, dok ne zamiriši. Dodajte špinat pa pržite uz miješanje minutu do dvije. Pomiješajte mlijeko i krem sir, sol i papar pa umiješajte u špinat. Kratko kuhajte uz miješanje.

Smjesu sa špinatom rasporedite na dno nauljene posude za pečenje pa ga pospite krušnim mrvicama, ribanim sirom i parmezanom. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta. Poslužite toplo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)