Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:32 pm

JUDO Svjetski prvaci dolaze u Makarsku

Piše A. A.

Ostalo je nešto manje od mjesec dana do Europskog prvenstva u judu u Francuskoj. Montpellier će od 3. do 5. studenog ugostiti najbolje judaše i judašice starog kontinenta, no prije toga krenut će put Makarske na iznimno jak trening kamp. 

Završne pripreme pred EP započinju u ponedjeljak 16. te a traju do 20. listopada pod vodstvom izbornika ženske reprezentacije Vladimira Preradovića. Ugostit će osvajače olimpijskih i svjetskih medalja kao i one koji su glavni konkurenti za medalju u Parizu 2024.

‘Ovo je prvi trening kamp u Makarskoj i iznimno sam ponosan da su već prve godine natjecatelji i treneri prepoznali kvalitetu te potrebu za istim. Kroz pet dana vrhunskih priprema, natjecatelji će imati priliku odraditi potreban sparing, odnosno jednako kvalitetne borbe koje će ih zasigurno u jednom trenutku dočekati na Europskom prvenstvu u Makarskoj. Hrvatska, predvođena Barbarom Matić i Larom Cvjetko, zasigurno je jedan od faktora zašto ovi natjecatelji dolaze baš u ovdje’, zaključio je Preradović.

U Makarsku stiže aktualni svjetski prvak Nils Stump (SUI) baš kao i bivši svjetski prvak te osvajač bronce iz Tokija 2020. Matthias Casse (BEL). Tu je i osvajač svjetske titule iz 2017. godine Nemanja Majdov (SRB). Uz navedene će prisustvovati minimalno još 12 natjecatelja s medaljom s olimpijskih igara i svjetskog prvenstva. Iz kategorije do 70 kg dolazi Austrijanka Michaela Polleres koja je na zadnjim igrama bila u finalu, uz nju i njen timski kolega Shamil Borchasvhili, inače osvajač brončane medalje u kategoriji -81kg. 

Montpellier već ima iskustvo organiziranja velikih natjecanja. Godine 2014. bio je domaćin Europskog prvenstva, a Barbara Matić baš je ondje osvojila svoju prvu medalju s EP-a. U borbi za brončanu medalju tada je savladala predstavnicu Španjolske Mariu Bernabeu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)