Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
2:47 pm

DRUŽENJE U ČAST BORE PRIMORCA: ‘Vjerujem da će Hajduk ponovno osvajati prvenstva!’

Piše H. S.

Ponovno su se sve generacije Hajdukovih veterana danas okupile u Bijelom salonu na Poljudu. Sve u čast voditelju Akademije HNK Hajduk ‘Luka Kaliterna’, gospodinu Bori Primorcu, koji je ove godine dobio trofej ‘Fabijan Kaliterna’ kao nagradu za životno djelo za rad u splitskom sportu. I to baš na 130. godinu rođenja čovjeka po kojemu nosi naziv uspješna Hajdukova Akademija. 

Gospodin Primorac je darovan od predsjednika Uprave HNK Hajduk Lukše Jakobušića s bijelim dresom broj 5 kojeg je legendarni igrač, a danas voditelj svih mlađih Hajdukovih uzrasta, nosio u svojoj bogatoj igračkoj karijeri. Naravno, došli su i njegovi pomoćnici Goran Sablić te Hrvoje Vuković uz talent skauta Matu Radića te sve ostale trenere ‘bilih tića’ koji su dali počast svom šefu za zasluženu nagradu, sve ono što je napravio u igračkoj karijeri, te što svakodnevno radi, gdje na njih prenosi bogato znanje i daje im neprocjenjive savjete. 

– Zahvalio bih se Hajduku koji me primio i gradu Splitu koji me prihvatio, a dobiti ovu nagradu je za mene nezamislivo. Hvala svim mojim suradnicima, jako sam ponosan. Uspjeh Hajdukovih juniora u Ligi prvaka mladih stvarno je veliko postignuće i vjerujem da će Hajduk ponovno osvajati prvenstva. Svi vole Hajduk, svi žele pomoć, svi vole da Hajduk bude velik i jak – emotivan je bio šjor Boro u svom izlaganju.

– Sama činjenica da imamo preko 100.000 članova i ogromnu vojsku navijača daje nam jednu obavezu. Veterana je 656 što dovoljno govori o snazi Kluba, 378 njih je odigralo barem jednu službenu utakmicu. Drago mi je vidjeti ovoliki broj veterana ovdje, ali i na tribini, na utakmici. Svi vi ste pisali povijest, današnja generacija tek je treba do kraja ispisati. Vi ste snaga Kluba, a naša je obveza njegovati vrijednosti Kluba i ostaviti ga u boljem stanju nego smo ga našli te njegovati svih ovih 112 godina postojanja – poručio je brojnim nazočnima predsjednik Jakobušić.

Svečanom okupljanju su nazočili i ostali dobitnici nagrade Splitskog saveza športova, Nenad Šarić – višegodišnji tajnik i član Šahovskog kluba Mornar iz Splita koji je dobio nagradu ‘Trofej Mihovil Radja – za fer i čestitost u sportu te Tomislav Radanović, predsjednik Hrvačkog kluba Split – dobitnika posebnog priznanja Splitskog saveza športova u povodu 70 godina djelovanja. Odsutan je opravdano bio Milivoj Bebić koji je također poput gospodina Primorca dobio trofej ‘Fabijan Kaliterna’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)