Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:57 pm

DOMAĆA ROBA Država prodaje više od 400 litara rakije, cijena je euro po litri

Piše A. A.

Litre i litre rakije zaplijenjene u nekoliko različitih pokušaja krijumčarenja skupljale su se u zagrebačkom skladištu Carine. I sada su spremne za prodaju.

‘Ukupno je 427,80 litara, različitih vrsta. Imamo ovdje medovaču, borovnicu, nešto za vinjak, a ovdje se nalazi i po mirisu – šljiva’, rekao je Robert Kučinac, voditelj odjela za prodaju robe, za Dnevnik Nove TV

Riječ je o domaćoj robi pa je sigurnija za prodaju. Čak 427,80 litara prodaje se za isto toliko eura. Dakle, euro po litri. Nije za svakoga jer se prodaje za redestilaciju.

‘Naizgled povoljno, ali morate shvatiti da se ta roba mora preraditi, na prerađenu robu naplaćuje se i trošarina. Onaj koji će kupiti taj proizvod vjerojatno će napraviti nekakvu analizu’, poručio je Kučinac. 

Sva rakija koja je na prodaju u skladištu Carine nalazi se već oko dvije godine. Svi zainteresirani kupci mogu je razgledati 18. listopada. 

Za razliku od rakije, bilo koji građanin može primjerice kupiti dva automobila po početnoj cijeni od 1000 i 650 eura. Ponekad se roba prije nego što ode na dražbu ponudi i onome kome je oduzeta. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)