Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:30 pm

BOKS Marko Milun pobjedom izborio finale EUBC kupa u Budvi

Piše A. A.

Hrvatski prvak i olimpijski kandidat u superteškoj kategoriji +92 kg iz zagrebačkog Leonarda, boksač Marko Milun (27) nastavlja pobjednički pohod u velikom stilu!

Milun je u polufinalu elitnog EUBC kupa u Budvi izborio treći vrhunski trijumf zaredom u četiri dana. U polufinalu je pobijedio prvaka Europe U-22 Ahmeda Hagaga (23) iz Austrije sigurnom, jednoglasnom odlukom 5:0 u sve tri runde.

Vrhunski je odboksao meč protiv snažnog, čvrstog Austrijanca egipatskog podrijetla i držao borbu pod kontrolom od prve do posljednje minute. Uspio je nametnuti i zadržati distancu, neumorno je prednjom desnom rukom zaustavljao nalete korpulentnog Hagaga, a nekoliko puta pogodio ga precizno i svojom teškom, razornom zadnjom ljevicom, direktima ili aperkatima.

Austrijski Egipćanin pokušao je preusmjeriti borbu nasrtajima u klinč i čestim hvatanjem dekoncentrirati Miluna, naglo iz klinča plasirati široke zadnje direkte. No naš prvak sjajno se pripremio za meč i nije se dao uvući u ‘prljavi ples’ s Hagagovim hrvačkim zahvatima.

Kvalitetnim kretanjem i precizno plasiranim direktima zagospodario je ringom i meč čisto bodovno riješio već nakon dvije runde nakon kojih je imao nedostižnu prednost 20:18 kod svih pet sudaca! U trećoj rundi je rutinirano, iskusno čuvao uvjerljivu prednost i pazio se nepotrebnog kreševa i nekog zalutalog ‘lucky puncha’.

Velemajstorski je upisao novi trijumf i finale EUBC kupa u Budvi protiv superteških suparnika iz svjetskog vrha! To je i revanš u velikom stilu, na najbolji način Ahmedu Hagagu koji je Miluna lani podijeljenom odlukom pobijedio na turniru u Debrecenu!

Marko Milun plasmanom u finale EUBC kupa zaradio je i novih 10.000 dolara (pobjednik će zaraditi 15.000 USD), koliko je bio nagrađen i za veliki trijumf na Monte Carlo Grand Prixu prije tri tjedna kad je trijumfirao protiv aktualnog viceprvaka svijeta, Kubanca Arzole Lopeza.

U Budvi je redom na dojmljiv način svladao vrhunske svjetske superteškaše, osvajače i kandidate za odličja na svim najvećim natjecanjima – Francuza Djamila Aboudue-Moindzea, bivšeg svjetskog viceprvaka Armenca Davita Chaloyana i za ulazak u finale europskog prvaka U-22 Ahmeda Hagaga. 

Za zlato na EUBC kupu Marko Milun će boksati u finalu na otvorenom ringu u Budvi u nedjelju, 15. listopada 2023., protiv bugarskog Kubanca Yordana Hernandeza MorejonaBugarski Kubanac u polufinalu je sigurno pobijedio reprezentativca Srbije Vladana Babića.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)