Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:41 pm

VIKEND ZA VELIKO FINALE Posada ragbi kluba Nada i Željko Jerkov osvojili ‘Morski marendin’

Piše N.M.

U sklopu priprema za Višku regatu i Splitskog Festivala Jedrenja, danas je Labudu održan Morski marendin, natjecanje u pripremi brodske spize, gdje su kuharske posade odmjerile snage u prezentaciji kulinarskih umijeća. 

Pobjedničko prvo mjesto dijele posada ragbi kluba Nada s bronzinićem od 5 vrsta grahorica i pancetom te posada Željka Jerkova s gregadom od raže. Treće mjesto osvojila je posada pod zapovjedništvom Lea Kureta. Jela je ocjenjivao žiri kojim je predsjedala direktorica turističke zajednice Splitsko-dalmatinske Županije Ivana Vladović uz Jovicu Palikovića, legendarnog hrvatskog automobilista, poznatog Dunda iz Tria Gušt, dr. Nenada Ilića i bonkulovića Željka Ferića.

Prilikom dodjele nagrada predsjednica žirija, Ivana Vladović je istaknula: ‘Oduševljena sam prezentacijom i kvalitetom fenomenalne spize koju možete napraviti samo na brodu stoga me osobito veseli da ćemo prvoplasirana jela uvrstiti u projekt ‘Dalmatinska marenda’ koji će TZ Split predstaviti idući vikend’. 

Nagrade najboljima su  osigurali Vina Matošević, Klaster ZORA, Solana Pag i Microgreens.hr. 

Neposredno nakon dodjele nagrada u prepunim klupskim prostorijama predstavljene su knjige o jedrenju dvojice jedriličara i članova JK Labud, Eldora, Sanija Delića  i Sharedreams – Jedrima oko svijeta i Lea Lemešića. 

79. Viška regata, na koju se ove godine prijavilo više od 170 posada, ujedno je kulminacija Splitskog festivala jedrenja, trodnevnog spektakla koje počinje sutra, u petak 13. listopada ujutro u 9 sati. Start regate, moguće je gledati iz prirodnog amfiteatra splitske luke na području od Sustipana, preko velikog lukobrana ACI-ja i šetnice na potezu od Zvončaca sve do uvale Ježinac.

Splitski festival jedrenja jedinstvena je manifestacija koja po prvi puta objedinjava najprestižnije i najpopularnije regate koje se u razdoblje od sredine rujna do sredine listopada organiziraju na području Splita i Dalmacije, čime Labud Classic, Mala Mrduja, Mrduja, Startup Europa i Viška regata dobivaju novi poticaj kojim se odaje priznanje dosadašnjoj tradiciji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)