Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
8:51 am

UŽAS U SUSJEDSTVU: U Srbiji uhićeni krijumčari djece, objavljena snimka akcije

Piše P. I.

Srpska policija je uhitila pet osoba zbog sumnje u trgovinu ljudima. Kako su izvijestili, uhićeni su 

Uhapšeni su N. T. (1981), Z. M. (1962), J. M. (1981), N. M. (1997) i M. A. (1975), svi iz Loznice.

Sumnja se da su pripadnici ove međunarodne organizirane kriminalne organizacije od kolovoza 2020. do listopada 2023. godine u Srbiji, Njemačkoj i Francuskoj iskorištavali veći broj djece od 5 do 11 godina za prosjačenje. Isto su učinili i 37-godišnjoj Ukrajinki dok su dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog kaznenog djela držali u položaju sličnom ropskom.

Osumnjičeni su iskorištavanjem žrtava trgovine lјudima pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetina tisuća eura, a novac su koristili za vlastite potrebe i luksuzan život.

Pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i sim kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB stikovi.

‘Tijekom akcije je na više lokacija zatečeno šestoro djece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u suradnji Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine lјudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine lјudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu s njihovim nadležnostima i načelom najbolјeg interesa djeteta’, izvijestili su iz policije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)