Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
6:09 pm

U Splitu otvoren Odjel integracije Centra Vinko Bek, pružat će pomoć i rehabilitaciju slabovidnoj i slijepoj djeci

Svečano je danas bilo u Spinutu. U novouređenim prostorijama u Rendićevoj otvoren je Odjel integracije Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek koji pruža socijalne usluge djeci i odraslim osobama s primarnim oštećenjem vida te njihovim roditeljima, skrbnicima, udomiteljima i članovima obitelji. 

Odjel integracije osnovan je 1993. godine, a kroz svoje 30-godišnje djelovanje pruža pomoć i podršku učenicima s oštećenjem vida, ali i njihovim obiteljima, učiteljima i stručnim suradnicima. Kroz razne programe učenicima s oštećenjem vida omogućuje samostalnost u svakodnevnom životu te veći stupanj samopoštovanja i samopouzdanja. S 25 rehabilitatora do sada je pružio podršku za preko tisuću korisnika. 

Odjel je u Splitu djelovao ranije u prostoru na Pujankama, koji nije bio reprezentativan. Ovaj u Spinutu djeluje, pak, više nego prikladan za aktivnosti koje Odjel pruža korisnicima. Kako doznajemo od direktorice Centra Ivane Rotim, u Splitu će raditi četvero zaposlenika, a Odjel će koristiti 40-ak djece iz grada i okolice. 

Na svečanom otvaranju bili su župan Blaženko Boban, gradonačelnik Ivica Puljak i predsjednik GK Spinut Luka Kovač Levantin. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financiralo je uređenje splitske podružnice Centra Vinko Bek s 80 tisuća eura.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)