Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
3:32 pm

NISU ZNALI, NITI IH ZANIMA: ‘Da vi niste pitali, ne bismo znali da je Olujić pripadnik neke političke opcije’

Iznenadna promjena članova Nadzornog odbora gradske firme Parkovi i nasadi izazvala je niz reakcija u javnom prostoru. Telefonski su smijenjeni kandidati i o tome obaviješteni.

– Još nemam službenu odluku, pa vam ne bih ni komentirao – kazao nam je nakon smjene Branimir Urlić, agronom koji javno djeluje u Splitu u stranci Pametno za Split i Dalmaciju.

Drugi smijenjeni član je kandidat također impresivnog životopisa, agronom dr. Marin Kukoč, treća je pravnica iz udruge Sunce Ivana Krstulović koja je nedavno punila stupce zbog angažmana u promjeni Zakona o pomorskom dobru.

Najviše reakcija izazvao je novi član, Hrvoje Olujić. Dugogodišnji djelatnik HEP-a, jedno vrijeme direktor regije Jug pod premijerskom palicom Ive Sanadera, je i član HDZ-a. Taj je podatak javan, s obzirom na to da je bio član Gradskog odbora HDZ-a, a našao se i na listi za splitski parlament u vrijeme Zvonimira Puljića.

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić koji predstavlja Grad Split kao Skupštinu je objasnio da je došao novi smjer u razvoju firme i da je zato potreban kadar nadzornika drukčije struke od smijenjenih. S obzirom na krilaticu ‘Ili HDZ ili Hrvatska’, pitali smo gradonačelnika Ivicu Puljka ili zamjenika da nam odgovore kojim kriterijima su se vodili u izboru novih članova. 

– Hrvoje Olujić izabran putem javnog poziva. Ni za kojeg kandidata nije se ni znala ni provjeravala pripadnost nekoj političkoj stranci, jer se kandidati biraju temeljem propisanih kriterija stručnosti, a ne političkog opredjeljenja. Ni danas, da vi niste postavili pitanje stranačke pripadnosti Olujića, mi ne bismo znali ni da je pripadnik neke političke stranke niti koje – odgovor je gradonačelnika.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)